poniedziałek, 28 listopada 2011

Sałatka krabowa


potrzebujemy :

6 paluszków krabowych

1 torebkę białego ryżu

2 papryki (kolor nie gra roli)

1 zielony ogórek

100 g startego żółtego sera

majonez

pieprz i sól 







paprykę, ogórek i paluszki krabowe kroimy w kosteczkę.


pokrojone składniki mieszamy z ugotowanym i wystudzonym ryżem


doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania:)


dodajemy majonez


mieszamy i sałatka gotowa


Zamiast talerza można użyć wyczyszczonej z pestek papryki. Przepis jest bardzo tani i szybki w przygotowaniu. Ryż gotujemy przez 15 minut we wrzącej wodzie i tak naprawdę w tym samym czasie jesteśmy w stanie pokroić wszystkie składniki. Po wystudzeniu tylko mieszamy i gotowe.
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz